Veel gestelde vragen

• Wanneer kan er met Biodermis producten worden begonnen? -Zodra de wond volledig gesloten is en eventuele hechtingen zijn verwijderd mag er met de Biodermis producten begonnen worden.

• Kunnen Biodermis producten de gevolgen van een litteken volledig doen verdwijnen? -Nee, het litteken zal nooit volledig verdwijnen, wel vervagen. Biodermis producten verminderen bovendien de jeuk en de pijn als gevolg van het litteken, tevens wordt door de werking van Biodermis producten het litteken aanzienlijk versoepeld. Voordeel hiervan is dat functionele beperkingen en ’trekpijnen’ van het litteken verminderen.

• Hoe lang duurt de behandeling met Biodermis producten? -De behandelingsduur is afhankelijk van het soort litteken. U merkt het verschil reeds na enkele dagen. Afhankelijk van het litteken kunnen zichtbare resultaten soms wat later optreden (tussen de 2 en 4 maanden). De totale behandeling kan meerdere maanden duren, ook weer afhankelijk van het litteken.

• Werken Biodermis producten ook op oude littekens? -Ja, Biodermis producten werken zowel op oude als recente littekens. Waarbij de oude littekens worden bevochtigd en versoepeld. Bij de recente littekens wordt het litteken minder vurig en verzacht.

• Zijn er verschillende modellen van formaten van de Biodermis siliconenverbanden? -Het Biodermis assortiment bestaat uit verschillende diktes, meerdere modellen en formaten. Tevens bevat het assortiment voorgesneden vormen voor gebruik op borst, buik, rond de tepel enzovoort.

• Hoe lang gaan de Biodermis siliconenverbanden mee? -Indien de producten correct onderhouden worden, gaat de inhoud van een verpakking 4 tot 6 weken mee. Als het siliconen verband niet meer zelf hecht aan de huid is deze aan vervanging toe.