Ortho

QliniQ BV levert verschillende orthopedische oplossingen. Tevens hebben bij met Snowden-Pencer en V-Mueller één van de grootste leveranciers van medische instrumenten in huis, die totaal oplossingen leveren voor de orthopedie.

LARS Ligament Augmentatie en Reconstructie Systeem

LARS heeft een reeks synthetische ligamenten ontwikkelt ter versterking en reconstructie. Lars is toe te passen op een variatie van applicaties voor reconstructie van de achterste en voorste kruisbanden, schouder, enkel en hand. Bedoeld als nabootsing van de anatomische ligamentaire vezels, weerstaan de intra articulaire longitudinale vezels aan vermoeidheid en laten ze de fibroblastische ingroei toe. De extra-articulaire gevlochten vezels zijn een waarborg voor kracht en weerstand tegen verlenging van het ligament.

JointRep

QliniQ BV heeft met JointRep product in haar portfolio opgenomen met meerdere product eigenschap voordelen ten opzichte van haar concurrenten . Het gaat hier om een revolutionair product wat eenoplossing is bij kraakbeen schade. Het is een injecteerbare thermogel op Chitosan basis die helpt bij het herstel van kraakbeen door bescherming van beschadigd kraakbeen door artrose of trauma. Na aanbrengen van de gel op de plek van de kraakbeen beschadiging (met behulp van Microfracturing) word deze binnen 120 seconden hard en de kraakbeen beschadiging afgedekt en beschermt tegen verdere schade.

Snowden Pencer en V-Mueller

QliniQ BV heeft exclusief voor Nederland de distributie van de V-Mueller en Snowden-Pencer instrumenten in haar portfolio. De levertijd van deze producten zit op 15 werkdagen en worden allen tegen de hoogste standaard uitgeleverd.

Uniek aan de Snowden-Pencer en V-Mueller instrumenten is dat de verschillende naaldvoerders, scharen en raspen tot 5 jaar garantie hebben op slijtage. Dit is in dit segment uniek. Orthopedie sets.